BYGGA RESTAURANGER FLYGPLATSER

KUND: SSP Sweden
PROJEKT: OAK Arlanda Airport
LEVERANTÖR: Salt & Mortel

BAKGRUND
Några som vet allt som är värt att veta om krogarna på våra flygplatser är SSP Sweden – Scandinavian Service Partner Sweden. Deras affärsområde food- & retailleverantör i resemiljö såsom flygplatser och centralstationer.

Genom åren har Salt & Mortel byggt otaliga restauranger åt SSP på Arlanda, Landvetter, Kastrup, Gardemoen och på Vanda i Helsingfors samt på centralstationer runt om i Sverige.

OAK ARLANDA AIRPORT:
Mats Andersson, projektledare på SSP…
”I fallet med Oak hade vi en arkitekt Maria Larsson (utgår från New York) – som ritade grunden. Salt & Mortels uppdrag var att leverera specialsnickerier och möbler. Även se till att monteringen löstes på bästa sätt. T.ex. att montera barens olika delar, pergolor, vitrinväggar och väggsektioner. De levererade även soffor, bordsskivor och stativ.”

UTMANINGAR:
Att göra en byggnation på en flygplats handlar i huvudsak om två utmaningar. För det första måste man ha en leverantör som kan leverera just in time. Saker måste komma samtidigt och monteringsarbetet måste vara effektivt. För det andra är det betydligt mer slitage på en flygplatsrestaurang än på de flesta andra restauranger, vilket ställer högre krav på materialval och tillverkning.

Säkerheten är en annan viktig aspekt, och där har Salt & Mortel en särställning.
– ”Salt & Mortels montörer kommer in och sköter sig själva, de här killarna och tjejerna löser de problem som uppstår, det är en stor trygghet för oss som kunder”, säger Mats.

Nästa gång du sitter på en flygplatsrestaurang – titta dig lite extra omkring. Kanske är det Salt & Mortel som varit där och jobbat för att du ska få en bra plats att varva ner på inför din flygresa.

”Salt & Mortels snabba och effektiva montörer – de är guld värda på en flygplats”
Mats Andersson projektledare på SSP

Vill ni veta mer om våra kundcase – ring 0303-611 15 eller klicka här…

SPORTBAR BEHÖVER BOULEBANA

KUND: O´Learys Halmsatd
PROJEKT: Detaljinredning O’Learys Halmstad
LEVERANTÖR: Salt & Mortel

Följ länken till O´Learys Halmstad ►

BAKGRUND:
Salt & Mortel har genom åren drivit många projekt i flertalet städer åt O´Learys såväl när det gäller nybyggnationer som renoveringar.

ETT LITE ANNORLUNDA UPPDRAG
På O’Learys i Halmstad har Salt & Mortel byggt om vid flera tillfällen men den här gången kom det ett uppdrag som var lite annorlunda. Ägaren Peter Reinholdsson och platschefen Alex funderade på att göra om konferens ytan till något som både var mer populärt och som drog in mer pengar. Alex hade spelat en del boule tidigare, och så var idén född – man skulle bygga en boulebana och på så sätt få in en aktivitet, och kanske en målgrupp till, i restaurangen.

SALT & MORTEL SÄTTER EN PLAN
För att skapa ett genomförbart projekt tog Salt & Mortel kontakt med Svenska Bouleförbundet för att få förutsättningar och detaljer kring vad som krävs för en funktionsduglig bana. Allt ifrån rätt storlek på gruset och det ska vara rätt djup till underhåll och rutiner för detta.

EN NY OCH UPPSKATTAD DEL AV RESTAURANGEN
Det tog ett tag innan vi fick ordning på banan, säger Alex Petersson som är platschef. Men nu är det en riktigt mysig del av lokalen. Förutom pergolan med växter som Salt & Mortel byggde har vi inrett med mer kuddar och annan växtlighet, nu upplevs den här delen som den bästa i hela lokalen.

Alex är också väldigt nöjd med att man bestämde sig för att satsa lite extra på miljön runt boulebanan.
Vi är väldigt stolta över den delen av restaurangen där boulebanan är, det har verkligen blivit en mysig miljö. Vi har till och med haft gäster som velat sitta i den här delen och äta, för den känns fransk. Det var lite kul, säger Alex.

”Vi är sjukt stolta över den fina miljön runt boulebanan, det har blivit en favoritdel.”
Alex Petersson, Platschef O’Learys Halmstad

Vill ni veta mer om våra kundcase – ring 0303-611 15 eller klicka här…

BOWLINGHALL MED RESTAURANG

KUND: ÄNGELHOLMS BOWLING & RESTAURANG
PROJEKT: Skapa restaurangmiljö i bowlinghall
LEVERANTÖR: Salt & Mortel

Följ länken till Ängelholm Bowling ►

BAKGRUND:
Runt 2010 byggde Salt & Mortel restaurang åt Ängelholms Bowling och dess ägare Peter Andersson. Många bowlingklot har rullat sedan dess och de bowling intresserade barnen har vuxit upp och är nu på väg in i familjeföretaget på allvar.

Inför barnens övertagande av företaget 2017 ville Peter ge dem de allra bästa förutsättningarna och det är svårt att tänka sig något bättre än en nyrenoverad restaurang.

UTMANINGAR:
Salt & Mortel fick då i uppdrag att ta fram en helt ny inredningsidé för restaurangen, en del kringytor och toaletter, men även att ha samordningsansvaret för de olika hantverkarna. Målet med renoveringen var dels att få gästerna att stanna längre i restaurangen men också att locka nya målgrupper.

Kan bowling kan dra gäster till restaurangen, så borde också restaurangen kunna dra gäster till bowlingen. Alltså en winwin-situation där man drar nytta av de båda verksamheterna på ett riktigt professionellt sätt.

GENOMFÖRANDE:
Förutom ny inredning och nya ytskikt skissades på förändringar av baren t.ex. gjordes två diskar om till en för att optimera flöden. Inredningsidén bestod bland annat av flera olika möbelgrupper som skapade en ny dynamik i restaurangen och en mer modern färgskala.

RESULTAT:
Redan efter några månader efter det att renoveringen stod klar berättar Peters son Kim att de har upplevt en stor förändring.
– ”Gästerna stannar längre, ofta 1-2 timmar mer än tidigare. Vi har också fått hit helt andra målgrupper, tjej- och killgäng som är 30+, som kommer tidigt på kvällen och stannar i flera timmar. Vi har även gäster som kommer hit och inte spelar bowling, utan som nu upplever det här som en av stans pubar.”
– ”En av anledningarna är helt klart möbleringen, med flera olika typer av sittmöbler i olika höjder. Det skapar en betydligt mer gemytlig känsla, det är verkligen så att hela atmosfären har förändrats.”

Kim berättar också att Salt & Mortels förslag om att förändra baren blev en lyckoträff.

”Nu ser vi gästerna direkt när de kommer och det skapar ett mycket bättre välkomnande. Det är fantastiskt kul att se både gamla och nya gäster trivas så bra i vår nya restaurang.
Dessutom att de lägger mer tid här vilket faktiskt vårt mål”,
Kim Andersson, delägare Ängelholms Bowling & Restaurang

Vill ni veta mer om våra kundcase – ring 0303-611 15 eller klicka här…

Förmågan att genomföra

Ett inredningsuppdrag börjar ofta med en tanke om förändring, en skiss eller en dröm att skapa något nytt. Oavsett vilket har vi på Salt & Mortel kunskapen, verktygen och framförallt rätt människor att realisera detta till ett färdigställt projekt.

Dedikerad personal – starka partner

Exemplen är många många där det som verkat omöjligt blivit verklighet och genom åren har vi tillsammans med våra kunder och partner genomfört fanstastiska inredningsuppdrag där alla inblandade blivit nöjda med slutresultatet.

En avgörande faktor till att Salt & Mortel lyckats så bra är att vi har ett team av människor som är av yttersta rang och därtill ett nätverk av leverantörer som alltid levererar högsta kvalitet.

ENGAGEMANG 

Varje kund och projekt är unikt vilket är en naturlig del av förutsättningarna när vi sätter upp ett projekt.

Just därför är det självklart och oerhört viktigt att  omgående involvera er som kund och skapa ett engagemang som följer hela projektet från början till slut.

En engagerad kund ser vi som en  given och nödvändig del av projektet.

STRATEGI 

Utifrån önskemål,  drömmar och förutsättningar sätter vi upp noggran gemonförandeplan där alla aktiviteter och resurser sätts in  en tidslinje som alla är överens om.

Förutom att ni får ett team av absolut toppklass så får ni också ett kontrollerat och kvalitetssäkrat projekt från idé och analys till genomförande och överlämnande. 

PASSION

På Salt & Mortel förverkligar vi drömmar, även kanske just era?

Det är med stor kärlek till vårt yrke och glödande passion som vi hjälper våra kunder från drömmar till färdig leverans.
Vi är oerhört tacksamma för att det genom åren blivit en ansenlig mängd väl genomförda projekt och nöjda kunder.

Ovanstående är viktiga faktorer för oss och samtidigt en garanti för er som kund att Salt & Mortel är rätt partner att driva projektet från början till slut med ett optimalt resultat.
Salt & Mortel tar er genom utmaningar och tillsammans förverkligar vi era drömmar.

Salt & Mortels arbets- och processmodell 

Lyssna & Analysera

Här går vi noggrant igenom era tankar och önskemål för att på tidigt stadie få grepp om vilka utmaningar som väntar. Vi håller inte alltid med men gör alltid vårt yttersta för att era önskemål ska bli verklighet.

Just detta steg bedömer vi som det viktigaste för ett hållbart projekt.

Ta fram en plan 

Nu går vi in i planeringsfasen där vi princip simulererar hela projektet och sätter det i en tidsplan där alla aktiviteter, kostnader och resurser placeras.
Givetvis i samverkan med kund.

Denna fas är kritiskt viktig för att inte tappa tid i projektet pga t.ex. personaltapp, sena tillstånd eller materialbrist.

Genomföra

Äntligen igång, nu testas om vi gjort föregående steg korrekt.

Det är full fart från första stund och det hårda arbetet är igång.

Denna fas sätter höga krav på projektledning och koordinering. Rätt personal och material i rätt tid.

Leverera

Det är nu vi får kvitto och bevis på att vi tagit oss igenom alla utmaningar och följt projektplanen så att vi kan lämna ett godkännt och färdigt projekt

Här infrias vår passion & kärlek till jobbet och våra kunders drömmar blir än en gång förverkligade.

Några av våra kunder